CV sjabloon kiezen

Welk CV Sjabloon moet ik kiezen?

Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen van mensen die op onze website op zoek zijn naar een CV sjabloon. Helaas is het vaak niet mogelijk om daar direct een antwoord op te geven. Welk CV sjabloon het beste bij jou past is afhankelijk van verschillende omstandigheden. De onderstaande vier vragen kunnen je helpen bij het bepalen van het juiste CV sjabloon voor jou.  

 

Heb je MS Office 2007 (of een nieuwere versie) op je computer? Ben je bekend met het programma Word of PowerPoint?

Al onze CV sjablonen zijn te bewerken in de programma’s Word en PowerPoint van het MS Office programma pakket. Wanneer je een CV sjabloon bestelt, krijg je het CV sjabloon in beide programma versies. Het is daarom noodzakelijk om MS Office op je computer geïnstalleerd te hebben. Het bewerken van de sjablonen in Word of PowerPoint is niet moeilijk, alle bestanden zijn volledig te bewerken. Wanneer je echter niet bekend bent de basis functionaliteiten van Word of PowerPoint kan het bewerken een uitdagende klus worden. In dat geval is het wellicht beter om te kiezen voor een online CV editor in plaats van losse CV sjabloon bestanden.

 

In welk werkveld zoek je een baan?

Wanneer je een CV sjabloon gaat kiezen is het belangrijk om rekening te houden met het soort werk dat je gaat doen bij je toekomstige baan. In het ene werkveld is creativiteit heel belangrijk, terwijl het in een ander werkveld juist belangrijk is dat je heel nauwkeurig bent. Dit is ook bepalend voor het type CV sjabloon dat bij jouw werkveld past, kies je voor een kleurrijk creatief sjabloon of toch voor een overzichtelijk formeel sjabloon.

 

Bij welk bedrijf ga je solliciteren?

Ook de bedrijfscultuur van het bedrijf waar je gaat solliciteren is iets om rekening mee te houden bij de keuzen van het CV sjabloon. De bedrijfscultuur van een bedrijf is terug te zien in het manier waarop het bedrijf zelf communiceert, bijvoorbeeld in reclames, op de website of op social media. Sommige bedrijven houden hun communicatie heel formeel, terwijl andere bedrijven heel informeel communiceren. Zorg dat je jouw sollicitatie, en daarmee ook jouw CV sjabloon, aanpast aan de communicatiestijl van het bedrijf.

 

Wat past bij jouw persoonlijkheid?

Kies een CV sjabloon dat past bij je persoonlijkheid. De manier waarop je communiceert (indirect met onder andere het ontwerp van je CV) schept bepaalde verwachtingen over jouw persoonlijkheid. Als dit niet overeen komt, kan dit verwarring veroorzaken wanneer je in een later stadium bij een sollicitatiegesprek zit. Ben jij zelf heel rustig, kies dat een wat rustiger, meer formeel ontwerp. Ben jij juist heel extrovert en creatief, dan kun je prima een wat creatiever ontwerp kiezen.

 

Wat vind je zelf mooi?

Als laatste kun je jezelf natuurlijk afvragen “Wat vind ik zelf mooi?”. Kies een CV sjabloon waar je zelf een goed gevoel bij hebt.

 

Met meer dan 30 beschikbare CV sjablonen hebben we een grote keuze aan CV sjablonen. Wij proberen onze CV sjablonen zo te ontwerpen dat ze passend zijn in vele verschillende situaties. We hebben CV sjablonen met een creatieve uitstraling, maar ook veel CV sjablonen met een meer formele CV lay-out. Bekijk hier ons volledige assortiment.